altijd tot 40% korting + gratis verzending binnen Nederland vanaf € 35
8,1
1898 reviews

Inspiratie - Honing of suiker?

Honing of suiker?

Wanneer een verkoudheidje de kop op steekt is het heerlijk een kop thee te drinken met een theelepeltje honing erdoor. Een fijne manier om beginnende keelpijn te verzachten. Honing heeft dan ook de reputatie erg gezond te zijn. Maar, is honing echt zo goed voor je lijf of is dit verhaal slechts een fabel? En hoe zit het met honing in de thee als natuurlijke zoetstof?

 
honing of suiker
Wist u dat...?

Honing wordt gemaakt door bijen, dat wist u vast en zeker al. Maar, wist u ook dat zuivere honing de meest gezonde variant honing is? De meeste soorten honing, te koop in vrijwel alle reguliere supermarkten, zijn tijdens het productieproces dusdanig bewerkt dat ze weinig meer weg hebben van hoe honingbijen deze zoete lekkernij van nature bedoeld hadden. Indien u tijdens een verkoudheidje wenst te profiteren van de gezondheidsvoordelen van honing, kunt u dan ook het beste kiezen voor zuivere imker honing of biologische honing. Deze varianten honing zijn minimaal bewerkt waardoor gezonde eigenschappen tijdens het productieproces behouden zijn gebleven.
Vitatheek biedt u verschillende opties biologische honing zoals Traay bloemenhoning bio-dynamisch en Traay Afrikaanse boshoning bio.

Bekijk alle honing producten van Traay
 

Natuurlijke suikers

Voor de slanke lijn is honing helaas wat minder ideaal. Net als witte en bruine suiker levert honing calorieën in de vorm van suikers. Honing is voedingskundig gezien net als ‘’normale’’ suiker een vorm van suiker, maar dan van meer natuurlijke oorsprong. Honing of suiker maakt dus eigenlijk niet zoveel verschil als het om de hoeveelheid suiker gaat. Een paar theelepels zuivere honing ter verlichting van een zere keel kan uiteraard weinig kwaad wanneer u let op uw lichaamsgewicht. Maar gebruikt u dagelijks honing om uw thee te zoeten en let u op uw lijn, dan is een zoetstof op natuurlijke basis voor u wellicht een betere optie.

 
Alternatief voor suiker of honing

Stevia zoetstof is gemaakt van de Stevia plant en heeft een enorme zoetkracht. Een paar druppels Stevia vloeistof of een theelepel Steviapoeder is al ruim voldoende om uw kop thee te zoeten. Wat betreft de calorieën; nog geen 5 calorieën per theelepel!

Bekijk onze Stevia producten