altijd tot 40% korting + gratis verzending binnen Nederland vanaf € 35
8,1
1898 reviews

Inspiratie - Wat is nu gezond eten?


Om maar meteen met het antwoord om de hoek te komen; een plantaardig voedingspatroon is het meest gezond. Een plantaardig eetpatroon heeft veel positieve gezondheidseffecten blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, terwijl het eten van rood en bewerkt vlees de kans op darmkanker verhoogd (bron: Wereld Kanker Onderzoek Fonds). Niet zo vreemd dus dat de termen ‘’vega’’ en ‘’vegan’’ ons om de oren vliegen en vegetarisch eten populairder is dan ooit.

Hogere voedingswaarde
Plantaardige producten hebben een hoge voedingswaarde, wat ze tot gezonde voeding maakt. Ze scoren hoog in hoeveelheid voedingsvezels, waardevolle vitaminen, onverzadigde vetzuren, belangrijke mineralen en eiwitten; de bouwstenen van onze spieren. Een 100% plantaardig dieet is voor iedereen geschikt, ook voor sporters en de mensen die op gezonde wijze willen afvallen in verband met overgewicht.
Met name de ‘’koolhydraatarme’’ (= laag in koolhydraten) vegetarische producten kunnen een positieve bijdrage leveren als het gaat om een slank, fit en gezond lichaam.

Koolhydraatarm of caloriearm?

Koolhydraatarm eten hoeft overigens niet altijd gelijk te staan aan caloriearm eten. Zo bevat koolhydraatarm brood per 100 gram net zoveel calorieën als normaal volkorenbrood. Dit komt omdat er in koolhydraatarm brood meer eiwitten, vetten en overige vulstoffen zitten. Koolhydraatarm brood is voor een diëtist een geweldig plantaardig voedingsmiddel om te adviseren aan type 2 diabeten met een gezond gewicht, maar minder effectief bij iemand zonder suikerziekte die wel overgewicht heeft.

Producten gemaakt van wortels en knollen daarentegen, zijn wel koolhydraatarm en tevens laag in calorieën. Een goed voorbeeld hiervan is de populaire productlijn van ‘’Slim Pasta’’. Slim Pasta is gemaakt van de konjac plant en zit hierdoor bomvol voedingsvezels, wat tot vier uur lang kan zorgen voor een verzadigd gevoel. Slim Pasta is te koop in onze natuurvoedingswinkel online en bevat per 100 gram slechts 12 kcal. Ter vergelijking; normale pasta zoals spaghetti bevat per 100 gram een royale 355 kcal. Een wereld van verschil dus.

 
Vega of Vegan
Wie binnen de vegetarische leefstijl meer zoekt op ‘’latte’’ en ‘’smoothie’’ gebied, kan volop experimenteren met de plantaardige zuiveldrinks uit de ‘’Rude Health’’ productlijn. Bekijk hier Rude Health Granola, boekweitcrackers, kokosdrank en meer. Met de ‘’Rude Health Amandeldrank’’ kunnen magere maar smaakvolle lattes worden gemaakt. De amandeldrank heeft een verfijnde zoetige smaak (er is geen suiker meer nodig) en het geeft een mooi schuimlaagje op een latte of koffie.
Tijdens koude avonden smaakt deze amandeldrink trouwens extra lekker met een beetje rauwe cacaopoeder; warme chocolademelk met slechts 117 kcal per mok en extra voedingsstoffen door de rauwe cacao. Dat is dubbel genieten!
Bekijk alle vleesvervangers en vegetarisch eten.

Naar de Natuurvoedingshop
 

Wat is nu gezond eten voor ú?

Wilt u meer weten over ‘’Wat is nu gezond?’’ of een voedingsschema op maat, geheel afgestemd op uw behoeften en wensen? Dan kunt contact opnemen met de diëtist via online-afslanken.nl/contact of u direct aanmelden via online-afslanken.nl voor wekelijkse coaching gesprekken.

Naar online-afslanken.nl
 
 

 

Sorteren
Royal Green Kokos Cooking Cream Odourless Royal Green Kokos Cooking Cream Odourless 2500 Milliliter
26,49 19,87
Meer info
Toevoegen
Tartex Tube Vegetarische Pate Classic Tartex Tube Vegetarische Pate Classic 200 Gram
4,49 4,04
Meer info
Toevoegen
Rude Health Boekweit Chia Crackers Rude Health Boekweit Chia Crackers 150 Gram
3,12
Meer info
Toevoegen
Eat Water Slim Pasta Noodles Eat Water Slim Pasta Noodles 270 Gram 2,95 2,65
Meer info
Toevoegen
Eat Water Slim Pasta Tagliatellefettuccine Eat Water Slim Pasta Tagliatellefettuccine 270 Gram 2,95 2,65
Meer info
Toevoegen
Rude Health Amandeldrank Rude Health Amandeldrank 1000 Milliliter 3,78 3,40
Meer info
Toevoegen
Kleinstesoepfabr Erwtensoepsnert Veganistisch Kleinstesoepfabr Erwtensoepsnert Veganistisch 400 Gram 4,59 4,13
Meer info
Toevoegen
Eat Water Slim Pasta Rijst Eat Water Slim Pasta Rijst 270 Gram 2,95 2,65
Meer info
Toevoegen
Eat Water Slim Pasta Spaghetti Eat Water Slim Pasta Spaghetti 270 Gram 2,95 2,65
Meer info
Toevoegen
Rude Health Kokosdrank Rude Health Kokosdrank 1000 Milliliter 4,39 3,95
Meer info
Toevoegen
Rude Health Kikkererwt & Linzen Crackers Rude Health Kikkererwt & Linzen Crackers 120 Gram 3,15 2,83
Meer info
Toevoegen
Bioburger Notengehakt Bioburger Notengehakt 200 Gram
3,60 3,24
Meer info
Toevoegen
Rude Health Cashewnootdrank Rude Health Cashewnootdrank 1000 Milliliter 4,39 3,95
Meer info
Toevoegen